torstai 12. huhtikuuta 2012

Matkanjärjestäjän ongelmia ja onnistumisia

Kolme yötä enää lentokoneen nousuun kohti Ateenaa, matkakuume polttaa jo tuntuvasti sisuskaluja. Lentokoneessa ilmanpaine lievittää tuota poltetta tuntuvasti, lähinnä kun korvat on yleensä minulla laskun jälkeen kipeänä hetken. Kuitenkin.

Lennot ostimme Kymen matkojen kautta jo pari kuukautta sitten, joten niissä ei näyttäisi olevan ongelmia. Junalippujen kanssa oli hieman hankaluuksi, kun niitä en saanut oikein netin kautta maksettua (lähinnä, koska pankkini oli muuttanut salaussysteemiä ja Kreikan junasivuston scriptit eivät ole pysyneet tämän vuosikymmenen puolella). Junaliput sain kuitenkin hommattua ystäväni avustuksella, eli luottokorttia lainaamalla.

Kertauksena: Lennämme Ateenaan, mistä jatkamme yöjunalla Thessalonikiin, mistä jatkamme turnauksen järjestäjän kyydillä Neos Marmarakseen Porto Carras Grand Resortiin (ja paluumatka samoin, mutta vain toisinpäin). Ongelma on siinä, että turnauksen järjestäjä ei ole ollut yhteydessä näistä kyydityksistä, vaikka olen tätä asiaa kysellyt jo jokin aika sitten. Vastauksena tuolloin oli, että katsotaan kun kaikki on selvää. Mikä kaikki? Ja miten niin selvää? En ymmärrä. Oman ammattini kautta joudun olemaan tietoinen siitä miten tapahtumia järjestetään ja en ymmärrä, että mikä voi olla vielä epäselvää. Tai, että miten jokin asia voi tässä vaiheessa vielä olla epäselvää? Jos asia suunnitellaan hyvin, niin mikään ei ole missään vaiheessa epäselvää!

Muita huomioita: Olen ladannut Kreikan kartat kännykkäni navigaattoriin, jotta minun ei tarvitse maksaa hurjia datasiirtomaksuja ulkomaisiin hintoihin kun poukkoilemme ympäri Ateenaa ja muita kaupunkeja. Tänään on aikomuksena vielä katsoa lentokentän, juna-asemien, linja-autopysäkkien ja muiden mielenkiintoisten kohteiden osoitteet ja merkitä ne muistiin, jotta ovat helposti saatavissa kun niitä tarvitaan (ja uskoisin, että niitä tarvitaan). 

Ikävä ongelma on tullut matkaamme minun puoleltani: Olen sairauslomalla jalkani takia. Kaaduin portaikossa ja mursin sen kahdesta kohtaa. Tapahtuneen ymmärtäisi hyvin jos olisin ollut tapaturman aikana humalassa, mutta olin täysin selvinpäin. Jalkani ei estä minua pelaamasta, mutta rajoittaa liikkumistani Kreikassa nähtävyyksiä kierrellen, mikä on ikävää. Olisin mieluusti pyörinyt ympäri Ateenaa ja käynyt useissa eri paikoissa. Saatikka sitten, että kun hotellilla on tarjota vaikka mitä aktiviteettia, niin olisin osallistunut niihin kaikkiin. Nyt joudun jättämään suurimman osan oheistoiminnasta väliin ja lepuuttamaan jalkaani. Toisaalta, koska jalkani estää minua kävelemästä kunnolla, niin minun on pakko taistella shakkilaudalla, koska pakoonkaan en pääse!

Minusta on hyvin hämmentävää, että kilpailijoita on tullut tiputellen lisää vielä pitkään ilmoittautumisajankin jälkeen. Tällä hetkellä niitä on 155 ja ne voi käydä katsomassa täältä: http://gamesfestival.chessdom.com/world-amateur-2012-participants
Turnauksen olosuhteet ja säännöt ja paikan voi käydä katsomassa täältä: http://gamesfestival.chessdom.com/
Hotellin, missä pelaamme ja majoitumme, voi käydä katsomassa täältä: http://www.portocarras.com/
Karhulan työväen shakkiseuran kuulumisia voi käydä katsomassa täältä: http://karhts.blogspot.com/

Nyt en kirjoita, todennäköisesti, ennen maanantaita. Maanantaina yritän laittaa miten matkamme meni, ennen kuin peli alkaa. Pyrin muutenkin laittamaan pelien aikaan kaksi päivitystä päivässä. Toisessa päivityksessä tulee olemaan se, mitä kaikkea me olemme tehneet ja toisessa meidän pelimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti