torstai 19. huhtikuuta 2012

Herete, Herete, vai miten se nyt sanotaankaan!

Noniin. Viides peli on ohi! Eilisistä peleistä, niin pelasin molemmat pelit mustilla ja voitin molemmat pelit leikiten. Tänään pelasin valkoisilla. Vastustaja lähti vastaani carokannilla 1.e4 vastaa ja olin hyvin onnellinen. Olimme Esan kanssa nimittäin vasta katsoneet carokannia ja toivoneet, että sellainen tulisi vastaan. Ja niin tulikin! Muutaman avaussiirron jälkeen olin jo upseerin voitolla ja peli näytti muutenkin oikein makoisalta minulle. Tässä kohtaa tekstiä ei tulee sanaa "mutta" ja selitystä miksi hävisin, koska en hävinnyt vaan voitin!

Esa kärsi eilen aamulla ensimmäisen tappionsa, mutta sai kerättyä itsensä ja voitti päivän toisen pelinsä. Tämän päivän pelistä en vielä tiedä, koska tätä kirjoittaessani Esa on vielä pelaamassa.

Eilen ei oikein kerennyt muuta tehdä kuin syödä ja pelata. Mainitsinko jo muuten, että täällä on todella hyvät ruuat! Aivan erinomaiset! Ja tänään päivällä, kävellessämme kohti kaupunkia ja takaisin, tuli sellainen olo, että shakin peluu estää meitä kokemasta tätä paikkaa kokonaisuudessaan (yleensä työnteko häiritsee shakinpeluuta ja nyt shakin peluu häiritsee muuta elämää).

Kävimme siis kaupungilla. Ostimme samaa kuin viimeksikin: Kaljaa ja viiniä. Hyvä yhdistelmä, juuri sopiva suomalaisturisteille. Tosin emme kyllä ole juopotelleet täällä mitenkään kunnollista känniä missään vaiheessa, vaikka välineet siihen ovat olleetkin.

Rantaa pitkin kaupunkiin mennessä oli siellä tällä kertaa esteitä. Viimeksi kävelimme ihan mukavasti hiekalla kaupungin rajalle, mutta nyt jouduimme kahlailemaan vedessä, kun eilisen sateilta oli vedenpinta noussut. Eikä täällä vesi ole yhtään sen lämpimämpää kuin Suomessakaan. Muuten on kyllä lämmintä.

Olen jo katsonut talon mihin muutan eläkkeellä. Se on mukava talo tuossa vuoren kupeessa, melkein huipulla. Vanhana ja raihnaisena sitten kävelen joka päivä mäkeä alas kauppaan ja kotimatkalla totean, että en jaksa kiivetä ylös asti vaan jään vuoren alla olevaan baariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti