maanantai 30. tammikuuta 2012

Blogin tarkoitus ja olemassaolon peruste

Hei!

Minä olen Jani Havumäki ja tämä blogi käsittelee tänä vuonna pidettävää amatöörien MM-turnausta Kreikassa. Tarkemmin vielä sanottuna shakkiturnausta (tähdennän vain, että kukaan ei luule sen tarkoittavan jotain pilipalilajia, mitä maailma on pullollaan). Ja jos tästä vielä hieman tarkentaa, niin blogi ei koske pelkästään tuota turnausta vaan valmentautumistani siihen turnaukseen. Välistä saattaa vilahdella myös joitain muita henkilöitäkin, vähän niinkuin sivuhahmoja.

Jotain pientä tietoa minusta: Olen 28-vuotias Kotkalainen erityisnuorisotyöntekijä. Tämän hetkinen selolukuni on 1779 ja elolukuni 0 (tai siis oikeammin määrittelemätön). Selolukuni on tällähetkellä ihan hyvä huomioon ottaen, että puoli vuotta sitten se oli vielä 1549. Puolessa vuodessa siis noussut jonkin verran ja näyttää olevan vieläkin nousussa. Yritys on kova siihen, että Kreikan turnauksen jälkeen elolukuni pompsahtaisi tuosta 0:sta tuonne 2200, eli tarkoitus on siis voittaa siellä. Yritys on ainakin kova.

Amatöörien MM-turnaus pelataan siis Kreikassa 15.-23. huhtikuuta Porto Carras grand resortsissa, joka sijaitsee Neos Marmaroksella Sithoniassa, n. 100 km päässä Thessalonikista. Pelaajia joiden eloluku on yli 2000 ei hyväksytä turnaukseen (tuollaisille pelaajille on oma turnauksensa samassa paikassa samaan aikaan...). Turnaus on yhdeksän kierroksinen 90min/40s+ 30min loppuun asti 30sek inkrementillä. Voittajalle on luvassa fidemestarin arvo ja hänen elolukunsa nostetaan 2200. Kakkosen luku nostetaan 2100 ja kolmosen 2050. Näiden lisäksi on vielä rahapalkintoja erikseen. Turnauksesta lisää tietoa löytyy osoitteesta: http://gamesfestival.chessdom.com/world-amateur-2012

Nyt kun tämä on kerran ensimmäinen blogikirjoitus, niin jätän valmentautumisesta puhumisen lyhyeen, kun kerron taustatietoa lyhyesti. Olemme yrittäneet saada matkallemme rahallista tukea laillisin ja epähuomiossa laittominkin keinoin, kummankaan onnistumatta, tästä lannistumatta olen ilmoittanut itseni ja toisen kanssani kulkevan suomalaispelaajan kisaan ja maksamme osallistumisemme pienistä palkoistamme.

Näin tältä erää. Pyrin päivittämään blogia kahdesti viikossa ja turnauksen aikana ehkäpä useamminkin, joten kannattaa laittaa sivu sivumuistiin ja käydä silloin tällöin katselemassa mitä tuleville voittajille tai häviäjille kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti